Of we het nu leuk vinden of niet, de herfst komt er weer aan. Dalende temperaturen en onstuimig weer, maar ook prachtige herfstkleuren en nazomerdagen. Om uw tuin de herfst en winter goed te laten doorkomen, kunt u uw tuin winterklaar maken.

De komende weken zullen wij u voorzien van allerlei tips en adviezen voor het winterklaar maken van uw tuin. In dit artikel maken we alvast een begin.

Planten beschermen

Vorstgevoelige planten moeten beschermd worden tegen de vorst. Bij welke temperaturen u dat het beste kunt doen verschilt per plant. Het is daarom belangrijk om te weten bij welke temperaturen u uw planten echt moet gaan beschermen. Lees hier meer over planten beschermen tegen de kou.

Tuinplanten poten

Zolang het nog niet vriest, is de herfst de ideale tijd om tuinplanten of vaste planten te poten. De bodem is nog warm van de zomer en de buitentemperatuur is ook nog prima. Als u nu tuinplanten in de grond zet, zullen ze voor de winter nog geworteld zijn en kunt u er in het voorjaar volop van genieten. Lees hier meer over vaste planten planten.

Bloembollen planten

Tot de eerste week van december kunt u nog bloembollen planten, in ieder geval voordat de eerste vorst begint. Bloembollen zorgen voor een vrolijk en kleurrijk effect in het voorjaar. Lees hier meer over bloembollen planten.

Het gazon in uw tuin winterklaar maken

Om uw gazon zo goed mogelijk voor te bereiden op de winter, harkt u het beste alle bladeren van het gazon. Zo vangt het gras zoveel mogelijk licht en blijft het mooi groen. Zolang het gras groeit kunt u het blijven maaien, maar maai het niet te kort. Ook door bodemverbetering en bemesting kunt u uw gazon goed voorbereiden op de winter. Vraag ernaar in ons tuincentrum of lees hier meer over uw gazon winterklaar maken.

Wij helpen u graag

Heeft u vragen over uw tuin winterklaar maken? Onze tuinspecialisten helpen u graag op weg. Het is ook mogelijk om onze hoveniers uw tuin winterklaar te laten maken. Dit kunt u samen doen of helemaal uitbesteden, alles tegen een aantrekkelijk tarief.

> Neem contact op voor meer informatie

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.