In januari zijn de meeste tuinplanten in ‘winterslaap’, maar gelukkig zijn er uitzonderingen. Het heideplantje bijvoorbeeld zorgt hartje winter voor kleur in de tuin. Deze robuuste tuinplant met kleine bloemetjes is er eentje om van te houden. Maak eens kennis met deze mooie Tuinplant van de Maand januari!

Heide (botanische naam: Erica) kan zowel in de volle grond als in potten geplant worden. Het kleurrijke struikje wordt ongeveer 25 centimeter hoog en is daarom bijzonder geschikt om vooraan in de border te planten. De kleine bloemetjes hebben een rode, paarse of witte kleur en nodigen uit om van dichtbij te bewonderen. Heide staat garant voor minimaal een winter vol kleur… de plant bloeit tot ver in april!

Heide planten in januari

Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u ook in januari tuinieren. Heerst er Elfstedenkoorts en is de tuingrond bevroren? Wacht dan liever tot alles weer ontdooid is! Het planten is zeer eenvoudig: maak een gaatje in de grond, stop er een heideplantje in en druk goed aan.

Bij elkaar

Wanneer u heide een plekje in de border geeft, zet ze dan in groepjes bij elkaar. Dat valt in een kale wintertuin goed op en geeft een natuurlijk en kleurig effect.

winterheide diyAan de knutsel met winterhei

Maak een hartvorm van stevig ijzerdraad.

Bind wat takjes heide vast langs de draad. Hiervoor kunt u dunne stukjes ijzerdraad gebruiken.

Hang het geheel op, bijvoorbeeld met een mooi houten hart of linten erbij.

Het resultaat is niet alleen decoratief maar tevens een subtiele hint dat het over een paar weken Valentijnsdag is…

 

 

Bron: mooiwatplantendoen

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.