Een belangrijk tuinklusje in de zomer is watergeven. Hoeveel water een plant nodig heeft, hangt af van het type plant en het weer. Maar als het een tijdje droog weer is, zult u uw ‘groene tuinvrienden’ toch regelmatig van een slok moeten voorzien. We geven u een paar praktische watergeeftips.

1. Morgenstond heeft goud in de mond

Sproei liever niet in de middaghitte; het water verdampt sneller en komt dus niet daar waar het nodig is. Ideaal is om ’s morgens vroeg of ’s avonds te sproeien.

hanging basket water geven2. Mag het een beetje meer zijn?

Sproei liever af en toe royaal dan elke dag een klein beetje, zodat planten op zoek naar water dieper wortelen en beter tegen de droogte bestand zijn.

3. Jonge aanplant heeft meer dorst

Jonge of pas aangeplante tuinplanten vragen meer zorg, dus geef die gerust extra water. Wees hier echt alert op, want als ze eenmaal verdroogd zijn herstellen ze meestal niet meer.

4. Automatische hulp

Hou je van gemak? Kies dan een automatisch watergeefsysteem met een zogenoemde vochtsensor. Deze sensor zorgt dat er alleen wordt watergegeven als de grond droog is. Niet alleen gemakkelijk maar ook waterbesparend!

5. Op balkon en terras

Geef regelmatig water, ook nu weer het liefst in de morgen. Ook als het geregend heeft kan het zijn dat u water moet geven. Regenwater belandt vaak via de blaadjes naast de pot of bak.

Meer handige tips ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de Tips van Henny per mail.

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.