De Eco Luxe tuin is een oase van rust in een natuurlijke omgeving, terwijl de strakke en goed doordachte lijnen toch niet verloren gaan. Een milieuvriendelijke en natuurbewuste buitenruimte die tegelijkertijd is uitgerust met alle comfort.

reesrobertsEigentijds & natuurlijk

Ruwe en industriële materialen wisselen elkaar af. Ruwe stenen, glad rvs en koper zijn niet langer elkaars tegenpolen, maar worden harmonieus gecombineerd tot een eigentijds, natuurlijk beeld.

Milieuvriendelijk wordt statussymbool

Milieuvriendelijk is hier verheven tot het nieuwe status- symbool, terwijl het ook draait om de hoogste kwaliteit. Focussen op een product of producteigenschap geeft rust, zowel in de tuin als in de communicatie over producten.

Eenvoud en natuurlijke luxe

Eenvoud, natuurlijke luxe, overzicht en ruimtelijkheid staan centraal. Dat geldt ook voor het kleurgebruik: grijsgroentinten voor de natuurlijke uitstraling, koper voor de luxe, krachtig okergeel en zwart voor duidelijk- heid en overzicht, en wit voor ruimtelijkheid.

tempodadeVormen

De vormen zijn zowel natuurlijk grillig als strak geometrisch. Vaak worden deze verschillende vormen in één product met elkaar gecombineerd.

Belangrijk is dat de vormen wel comfortabel blijven in het gebruik.

Materialen

Natuurlijke, eventueel gerecyclede materialen worden gecombineerd met milieuvriendelijke en duurzame kunst en materialen. Daarnaast worden luxe metallic looks gebruikt zoals koper, roodkoper en goud.

De meestgebruikte materialen zijn hier: hout, natuursteen, beton, metaal, gerecycled kunststof en luxe keramiek.

metamorphosisdesignDessins

Natuurstructuren, geometrische patronen met diepte, natuurlijke dessins met dieptewerking (horizonimitaties).

Kleuren

Natuurlijke basiskleuren van licht tot donker met accenten van lichte en donkere mintgroenen en okergeel. Als extra luxe worden metallic- en goudtinten gebruikt.

Beplanting

Planten met een natuurlijke en toch luxueuze uitstraling. Vooral de bijzondere bladuitstraling is belangrijk, deze kan zowel extra zacht als extra glanzend zijn.

Bent u helemaal weg van deze tuintrend Eco Luxe Garden? Bekijk ons Pinterest bord voor meer inspiratie! Vindt u dit wat te strak? Dan is de tuintrend Unexpected Wild misschien iets voor u.

Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.