Als echte tuinplantenspecialist worden wij heel erg blij van deze tuinplant van de maand december! Miniboompjes zijn makkelijk in onderhoud en brengen sfeer en groen in de tuin. En in de Kerstmaand kunt u het miniboompje nog eens bijzonder leuk aankleden!

Zolang de grond niet bevroren is, kunt u een miniboompje heel goed planten in de tuin. Het groenblijvende miniboompje doet het natuurlijk ook erg goed in een pot op het terras of balkon.

Tip: Hang er lampjes in en het miniboompje is meteen een extra kerstboom voor buiten! Of ga aan de slag met vetbollen of pindaslingers, de vogels zijn er dol op.

Vijf mini-toppers

Fijnspar (Picea abies)
De fijnspar is veel beter bekend als kerstboom. In de tuin is deze groenblijvende naaldboom echter het hele jaar een sfeervolle aanwinst bijvoorbeeld op de achterste rij in een heestergroep.
picea abies miniboompjeDwergcipres (Chamaecyparis ‘Ellwoodii’)
Een zuilvormig boompje met blauwgroene twijgen die ook voor hagen kan worden gebruikt.

Jeneverbes (Juniperus ‘Stricta’)
De jeneverbes is een smal kegelvormig boompje met blauwgroene naaldjes. De blauwgroene tint zorgt in de tuin en op het terras voor een mooie afwisseling.

Witte spar (Picea glauca ‘Conica’)
Dit boompje heeft een dicht vertakte kegelvorm en groeit heel langzaam. Ideaal om in potten en manden te zetten. In de border vormt de witte spar met zijn kegelachtige groei een mooi verticaal accent ook in de winter.

Levensboom (Thuja occidentalis)
Op een lichte plek is dit boompje vrijwel overal inzetbaar. In de winter zorgt deze conifeer een belangrijk groen accent en in de zomermaanden een rustpunt tussen bloeiende planten. Wrijf eens met je handen door de takken. Er komt dan vaak een heerlijk, kruidig luchtje vrij.

Afbeeldingen: mooiwatplantendoen

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.