Wie wordt er nou niet blij van rozen? Wij in ieder geval wel! Deze maand staat deze prachtige bloeier in het zonnetje als tuinplant van de maand mei.

Zet de roos in de volle grond in uw tuin of in potten en manden op het terras of op de tuintafel. U kunt kiezen uit veel verschillende rozen; perkrozen, heesterrozen, klimrozen en ramblers met dubbele bloemen of sierlijke enkele. Kies wat bij u en uw tuin of terras past.

tuinplant_2015_roos_03Wilt u rozen in potten en bakken, kies dan voor een stamroos of een kleine perkroos. Geef de rozen in pot de hele zomer lang voldoende water en een ruime pot, dan droogt de roos niet uit.

Roos is de bloem van de liefde

De roos is wereldwijd geliefd, dat blijkt wel uit haar bijnaam ‘koningin der bloemen’. Deze veel beschreven en bezongen bloem is de bloem van de liefde met haar verfijnde kleuren en geuren. De geur van de roos is ook vaak gevangen in de lekkerste parfums. Oorspronkelijk komt de roos alleen voor op het Noordelijk halfrond. De roos werd voor het eerst als ‘tuinroos’ in China gebruikt, daarna pas in Europa. Voor de achttiende eeuw zag je in de tuin alleen roze en witte rozen.

Verzorgingstips voor de Roos

  • Zet de roos op een plekje in de zon, waar het ook een beetje waait, dat vindt ze heerlijk.
  • Plant een klimroos ongeveer 40 cm vanaf een muur.
  • Rozen in pot hebben ook een beetje ruimte nodig en veel water, vooral als het warm is.
  • Is uw roos op pot uitgebloeid? Knip de roos dan helemaal terug tot 5 cm en zet haar in de border
  • Bent u ook zo’n fan van de roos? In ons tuincentrum hebben we rozen in allerlei soorten, maten en kleuren. We adviseren u graag over de roos die het beste bij uw smaak en wensen past én natuurlijk over de juiste verzorging en bemesting.

    Stel uw vraag

    We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.