Een prachtige tuin begint met een gezonde bodem. Uw borders en tuin bemesten zorgt voor een gezondere tuin in alle seizoenen en is een echte stimulans voor alles wat groeit en bloeit.

Tuin bemesten? Volg ons 3-stappenplan

Begin met uw tuin en borders goed onkruidvrij te maken. Maak uw de grond los met een hark of drietand zodat de grond wat luchtiger wordt. In ons tuinonderhoud hanteren wij drie stappen: activeren, verbeteren en bemesten. Wij maken daarbij het liefst gebruik van natuurlijke en biologische meststoffen.

Activeren – Verbeteren – Bemesten

tuin bemesten biovinStap 1: Activeren
Het allerbeste resultaat krijgt u als u begint met bodemactivators. Bodemactivators zijn de basis voor de ontwikkeling van een rijke en gezonde bodem en brengen nieuw leven in de bodem.

Terra Fertiel is een biologische bodemverbeteraar die de werking en groei van belangrijke bodembacteriën stimuleert, zorgt voor een goede plantengezondheid en groei en een hoog nitraatgehalte in planten en bodem voorkomt. Daarnaast is Terra Fertiel gegarandeerd vrij van onkruid.

Stap 2: Verbeteren
Biovin is een bodemverbeteraar. Het ent en stimuleert het bodemleven en verbetert hierdoor de lucht- en waterhuishouding van de bodem.

Het bevat een groot aantal micro-organismen in de vorm van schimmels en bacteriën. Biovin bevat ook zeewier, kalk en kleimineralen en verrijkt een arme bodem direct met een veelzijdig bodemleven.

Stap 3: Bemesten
De laatste stap is het bemesten. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld compost gebruiken, laat de natuur zijn werk doen! Heeft uw border, gazon, haag of boom extra aandacht nodig, of doen ze het nog niet zo goed als u heeft verwacht? Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag over de juiste bemesting.

tuin bemesten terra fertiel

Gebruik Biovin en Terra-Fertiel samen voor het beste resultaat!

  • Strooi biovin in combinatie met Terra fertiel, circa 2,5 kg per 50 m2.
  • Strooi dit af met compost en laat de natuur verder zijn werk doen.

Deze natuurlijke meststoffen en bodemverbeteraars kunt u ook gebruiken voor bomen, struiken en rozen. Bij grotere bomen en heesters die eigenlijk niet goed groeien, kunt u de Biovin en Terrra-Fertiel met compost om de stam doen.

Heeft u hulp nodig? Kom dan langs in ons tuincentrum, we helpen u graag verder.

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.