U wilt planten en bomen verplanten? Het is nu de geschikte tijd! Planten en bomen verplanten kan het best in de winter.

Zelf planten en bomen verplanten

Graaf de boom of plant uit met een zo groot mogelijke kluit. Doe daarna een jute lap of andere doek om de kluit, zo raken de wortels minder snel beschadigd.

Snoei de bomen en heesters eerst terug zodat ze makkelijker kunnen wortelen.

Vervoer de boom of plant met een ingepakte kluit. Gebruik voor het vervoeren geen open aanhanger, want de haarwortels drogen dan heel snel uit. De haarwortels zijn de motor van de plant, hier worden de voedingsstoffen mee opgenomen.

De grond in

Graaf een ruim gat in de grond en plant de boom of plant. Gebruik voor het aanplanten een goed mengsel grond. Daar kan per boom of plant veel verschil in zitten. Zuurminnende planten doen het bijvoorbeeld beter op tuinturf, terwijl voor sommige planten een potgrondmengsel beter is. Wij helpen u graag met zoeken naar de geschikte grondsoort. Vraag hiernaar in ons tuincentrum of neem contact op.

Tip: Voeg altijd een bodemactivator toe. Dit zorgt voor een betere en gezondere groei, de planten slaan beter aan en blijven sterker en gezonder. Ze zijn zo minder ziektegevoelig voor de toekomst.

Grote bomen verplanten

Bomen die lang op dezelfde plek staan zijn moeilijker zelf met de hand te verplanten. Wij kunnen u daar uiteraard mee helpen.

 

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.