Natuurlijke bodemverbeteraars voor gezonde, krachtige planten

De basis van een gezonde tuin is een gezonde bodem. Wij geloven hierbij in een aanpak die iets toevoegt aan de bodem en haar milieu, zonder schadelijke gevolgen voor de omgeving. Daarom gebruiken wij zoveel mogelijk natuurlijke bodemverbeteraars.

In 3 stappen naar een gezonde bodem

Om gezonde, krachtige planten te krijgen, moet bodem of potgrond voldoen aan de speciale behoeften van de plant. Wij hanteren hiervoor drie stappen: activeren, verbeteren en bemesten. Het doel is om bodem en tuin zoveel mogelijk in balans te brengen en waar nodig te ondersteunen met natuurlijke producten.

natuurlijke bodemverbeteraars

1. Activeren

Het allerbeste resultaat krijgt u als u begint met bodemactivators. Bodemactivators zijn de basis voor de ontwikkeling van een rijke en gezonde bodem en brengen nieuw leven in de bodem.

2. Verbeteren

Bodemverbeteraars enten en stimuleren het bodemleven en verbetert hierdoor de lucht- en waterhuishouding van de bodem. Ze bevatten een groot aantal micro-organismen, zeewier, kalk en kleimineralen die een arme bodem direct verrijken met een veelzijdig bodemleven.

3. Bemesten

De laatste stap is het bemesten met compost. Breng organisch materiaal terug in de bodem en laat de natuur zijn werk doen!

De bodem moet het eerste jaar een flinke omschakeling maken wat betreft de hoeveelheid stikstof in de bodem. Waar nodig ondersteunen wij de bodem in deze periode met duurzame reguliere meststoffen. Zo zorgt u voor een goede overstap van kunstmeststoffen naar natuurlijke en biologische bodemverbeteraars en bemesting.

Meer weten over natuurlijke bodemverbeteraars en onze visie op een gezonde bodem? Neem dan contact op voor meer informatie. We helpen u graag!

natuurlijke tuinproducten