De Kalanchoë is een kleine en oersterke vetplant met karakteristieke felgekleurde bloemetjes. Deze bloemen komen voor in allerlei kleuren, variërend in de kleuren wit, roze, rood, geel, oranje of paars. De felle kleuren steken prachtig af tegen het glanzende groene blad.

De Kalanchoë doet het niet alleen goed als kamerplant. Zolang het buiten niet te koud is voelt hij zich ook prima op uw terras of balkon.

Kalanchoë verzorging

De Kalanchoë is niet alleen mooi, ook nog eens erg makkelijk in de verzorging. De plant vraagt weinig en geeft veel terug.

Verzorging binnen

Geef de Kalanchoë in de zomer wekelijks een scheutje water, in de winter elke veertien dagen. Voor het mooiste resultaat doet u elke 2 à 3 weken een scheutje plantenvoeding bij het gietwater. Kamertemperatuur is ideaal voor deze plant, maar de Kalanchoë doet het ook uitstekend tussen 12° C en 25°C. Zet de plant bij voorkeur op een lichte plaats. De Kalanchoë kan goed tegen felle zon. De Kalanchoë houdt niet van vorst. Zodra de nachtvorst voorbij is kan de Kalanchoë weer naar buiten.

kalanchoë

Verzorging buiten

Zet hem in een ruime pot of bak met andere Kalanchoë’s ergens in de tuinkamer, op het terras of in de tuin. Het liefst op een lichte plaats. Buiten bloeit hij nog rijker en uitbundiger dan binnen. De Kalanchoë heeft niet veel water nodig, een matig vochtige grond is perfect. Maandelijks een scheutje plantenvoeding is voldoende en de uitgebloeide bloemetjes hoeven niet verwijderd te worden. Haal de planten op tijd voor de eerste nachtvorst binnen.

 

Bekijk onze overige Tuinadvies | Tuincentrum Wijchen | Hoveniers Wijchen

Past in alle tuintrends

kalanchoeDe Kalanchoë past in alle tuintrends van 2015. In de Unexpected Wild tuin bijvoorbeeld.

De Unexpected Wild tuin heeft een enigszins verwilderde uitstraling. De natuur gaat er zijn gang, wat zorgt voor een ontspannen gevoel. Het lijkt alsof er geen regels zijn en weer en wind hebben vrij spel.

Alle materialen hebben een natuurlijke, verweerde uitstraling, zijn robuust en rauw zonder enige opsmuk.

Zet de Kalanchoë samen met andere natuurlijk ogende planten in een robuuste pot op uw terras, en u bent helemaal bij de trend.

De Eco Luxe tuin is een oase van rust in een natuurlijke omgeving, terwijl de strakke en goed doordachte lijnen toch niet verloren gaan. Een milieuvriendelijke en natuurbewuste buitenruimte die tegelijkertijd is uitgerust met alle comfort.

Ruwe en industriële materialen wisselen elkaar af. Ruwe stenen, glad rvs en koper zijn niet langer elkaars tegenpolen, maar worden harmonieus gecombineerd tot een eigentijds, natuurlijk beeld.

Gebruik planten met natuurlijke kleuren, aangevuld met donkerrood en okergeel, en plaats ze in een luxe pot.

 

kalanchoeDe tuintrend Happy Life zorgt voor een tuin die vrolijk en kleurrijk is en die tal van mogelijkheden biedt. In deze speelse tuin is het leven een groot feest en dit mag elke dag gevierd worden.

De vormen zijn onverwacht, eenvoudig en grappig. Felle kleuren en pastels worden op een nonchalante manier met elkaar gemengd. Zo maakt u deze trend zo kleurrijk of zacht als u zelf wilt.

Zet allemaal verschillende potten, oud en nieuw, door elkaar en zet er Kalanchoës in allerlei kleuren in. Een feestje op uw balkon of terras!

 

Nog meer leuke dingen lezen?

 

Afbeeldingen: Bloemenbureau Holland, Pinterest

2 Comments

 1. Geachte, Kalanghoé,vetplant met bloemetjes, maar: ik zit met iets lastigs : hoe komt het dat de bloemetjes steeds verdrogen of verdorren en afvallen daarna heb ik een mooie maar zonder bloemen vetplant over die blijft groeien wat doe ik nu mis aub? beste groeten Viviane en hond Duke (border collie van 17j.

  • Lepona Tuinarrangeurs schreef:

   Beste Vivian,
   Als het goed is komen er na een tijdje gewoon weer nieuwe bloemetjes. Dit kan alleen wel een paar weken duren.
   Groetjes,
   Team Lepona Tuinarrangeurs

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.