Op 22 december heeft onze vakbekwame hovenier en erkend European Tree Worker (ETW) Jorn van Lent zijn scala aan certificaten uitgebreid met de Flora- en Faunawet. Wederom een feestje bij Lepona!

DSC_1313Wat houdt de Flora- en Faunawet in?

Als Jorn aan het werk gaat in de openbare ruimte krijgt hij te maken met de Flora- en faunawet. Als hovenier en boomverzorger heeft Jorn hier dus iedere dag mee te maken. Binnen de Flora- en Faunawet zijn alle planten en dieren beschermd. Maar dat wil niet zeggen dat er niet meer gewerkt kan worden. Jorn kan nu in de buitenruimte werken zonder dat er risico’s zijn om de Flora- en Faunawet te overtreden. Hij kan schade aan flora en fauna voorkomen en beperken, maar toch het dagelijks onderhoud en beheer uitvoeren: het bestendig beheer.

Wat kan Jorn voor u doen?

Als ETW-er met het certificaat Flora- en Faunawet kan Jorn veilig en verantwoord bomen planten, verzorgen, onderhouden, snoeien en rooien zonder schade aan te brengen aan beschermde dieren en planten. Daarnaast zijn aantoonbare werkervaring, een motorzaagcertificaat en een BHV-diploma verplicht en wordt er aandacht besteed aan diverse klimtechnieken en werken met hoogwerkers. Jorn werkt voor particulieren, bedrijven en gemeentes.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.