Boomspecialist Jorn van Lent

Heeft u echt hoge bomen die gesnoeid of gerooid moeten worden of een specifieke vraag over boomverzorging? Dan komt onze boomspecialist en gecertificeerd ETW-er Jorn van Lent bij u langs.

Jorn is erkend Boom Veiligheid Controleur en European Tree Worker. Hij vertelt u alles over boomverzorging, veiligheidscontrole, ziektebestrijding, planten, verplanten en rooien van bomen. Naast zijn dagelijkse werk doet hij extra ervaring op in de bossen van Staatsbosbeheer, Nationaal Park De Hoge Veluwe en Natuurmonumenten.

European Tree Worker

Een European Tree Worker (ETW-er) is een erkende boomverzorger met specialistische kennis van bomen en boomverzorging en speciale aandacht voor veiligheid, natuurbehoud en milieu.

Een ETW-er kan veilig en verantwoord bomen planten, verzorgen, onderhouden, snoeien en vellen. Daarnaast zijn aantoonbare werkervaring, een motorzaagcertificaat en een BHV-diploma verplicht en wordt er aandacht besteed aan diverse klimtechnieken en werken met hoogwerkers.

Met Jorn bent u dus verzekerd van kundige en veilig uitgevoerde boomverzorging.

Erkend door European Arboricultural Council

De opleiding European Tree Worker wordt afgerond met een door het European Arboricultural Council (EAC) erkend certificaat. De opleiding duurt minimaal zes maanden en bevat theorie en praktijk.

Boom Veiligheid Controleur

Heeft u twijfels over de veiligheid of gezondheid van een boom? Onze boomspecialist Jorn is erkend Boom Veiligheid Controleur.

Hij kan uw boom controleren op veiligheid, omvallen, afvallende takken, ziektes, zwammen, schimmels en andere gebreken. Daarnaast adviseert hij u over de te nemen stappen om uw boom weer veilig en gezond te maken.

Particulieren, bedrijven en overheid

Jorn verleent zijn diensten aan particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen. Als erkend boomveiligheidscontroleur beheerst Jorn alle vaardigheden voor zorgplicht en controle van bomen en werkt hij volgens de veiligheids- en risiconormen VTA.

Hij rapporteert bevindingen over de staat en veiligheid van de boom en adviseert over de vervolgstappen die horen bij de zorgplicht. Naast controle, rapportage en advisering kan Jorn als ETW-er de vervolgstappen ook voor u uitvoeren.