U wilt hagen planten in uw tuin? Bladverliezende hagen kunnen van oktober tot en met maart geplant worden, als het blad van de takken is. Hagen zijn er in alle soorten en maten en hebben diverse voordelen voor de tuin.

Ze bieden privacy, werken als windbreker, bakenen een tuindeel af of zijn een element in het ontwerp van de tuin. En vergeet de vogels niet, die zijn ook erg blij met een haag als natuurlijke beschutting.

Advies over de juiste haag

De meeste hagen zijn groen. Wilt u iets opvallends? Kies dan voor een haag met een bijzondere bladkleur, bloemen of bessen. Voor een wintergroene haag kiest u bijvoorbeeld voor haagconiferen. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste haagplanten. In ons tuincentrum laten wij u de mooiste mogelijkheden zien.

Zelf hagen planten

Met het volgende stappenplan om zelf hagen te planten kan er niets mis gaan. Plant niet als het vriest of de grond te nat is, en blijf uw haag de komende jaren goed water geven als het droog is.

  1. Bepaal waar de haag moet komen. Als dit niet langs een hek of erfgrens is, kunt u een draadje spannen om de haag mooi recht te houden.
  2. Zorg dat de wortels van de haagplanten vochtig blijven, zet ze bijvoorbeeld in een kuip met wat water. Beukenplanten moeten droog blijven.
  3. Graaf een geul van ongeveer 50 centimeter breed en verwijder eventueel onkruid.
  4. Verrijk de uitgegraven grond met compost, bodemverbeteraars of speciale grond voor hagen planten. Vooral bij een beukenhaag is dit belangrijk.
  5. Leg de haagplanten langs de geul op de plek waar ze geplant moeten worden.
  6. Zet de planten op de juiste diepte in de geul. Hou hierbij dezelfde diepte aan zoals ze in ons tuincentrum hebben gestaan en hou er rekening mee dat de grond nog wat inzakt.
  7. Heeft uw haagplant een gaaskluit? Haal dan nu het gaas of de jute voorzichtig weg.
  8. Doe de uitgegraven en verrijkte aarde weer terug in de geul en druk deze stevig aan.
  9. Vergeet niet om de haagplanten flink water te geven als de grond droog is.

Toch nog vragen?

Heeft u toch nog vragen over hagen planten? Neem dan gewoon contact met ons op of kom langs in ons tuincentrum. We helpen u graag!

Lepona Balgoij | Tuincentrum WijchenContactpagina

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.