Planten hebben weer een enorme come-back gemaakt. Van grote hangplanten en klimplanten tot kruiden en fruit. Planten zijn overal: groen is het nieuwe zwart.

Woon je op kamers en is jullie huis gezegend met een balkon of (voor)tuin? Of woon je in je eerste huis of appartement met buitengelegenheid? Er zijn verschillende manieren om jezelf te omringen met planten!

Mini moestuinmini-moestuin-balkon-lepona-tuinarrangeurs

Wat is er nou lekkerder dan koken met ingrediënten uit je eigen tuin of zelfs van je balkon? Precies, helemaal niets. Als je weinig ruimte hebt of niet de mogelijkheid hebt om plantjes te planten, werk dan omhoog. Een moestuin hoeft niet perse standaard te zijn. Neem bakken die je kunt ophangen aan de muur of railing van je balkon en vul ze met munt, oregano, salie, aardbeien en tomaten. Je eigen moestuin! Scheelt weer wat centen bij het boodschappen doen. 😉

Geen groene vingers

Ben je niet geboren met groene vingers? Geen probleem! Heel veel planten hebben niet zo veel onderhoud nodig als je denkt. Neem bijvoorbeeld klimplanten of hortensia’s. Deze planten zijn bijna onsterfelijk!

Geen tuin of balkon?hortensia-balkon-lepona-tuinarrangeurs

Geen probleem! Er zijn veel buitenplanten die je ook naar binnen kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan klimop, wat leuk dient als hangplant. Of varens, bijvoorbeeld. Heb je toch nog een beetje groen om je heen!

Gezond

Planten doen meer dan alleen de boel Balkon-planten-bakken-lepona-tuinarrangeursopvrolijken. Zo wordt de luchtkwaliteit verbeterd. Planten verhogen de luchtvochtigheid en verminderen concentraties verontreinigende stoffen. Daarnaast is het bewezen dat planten stress verminderen, je productiviteit verhogen, ervoor zorgen dat je beter slaapt en dat planten je gelukkiger maken.

Wie durft het aan?

Kom snel langs in ons tuincentrum en scoor jouw eigen groene omgeving!

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.