Het lekkere voorjaarszonnetje verraadt het al – de lente staat voor de deur! Wilt straks ook optimaal van uw tuin genieten? Volg dan onze tips om uw gazon en borders voorjaarsklaar te maken.

Wij werken graag met natuurlijke bodemactivators en bodemverbeteraars. Bodemverbeteraars stimuleren de gezondheid, groei en weerstand van de plant. Ook worden belangrijke voedingsstoffen beter opgenomen. Bodemactivators stimuleren het bodemleven en verbeteren lucht- en waterhuishouding van de bodem. Deze bewezen producten zorgen ervoor dat u optimaal van uw tuin kunt genieten!

1. Eerst kalk strooien

Kalk verbetert de zuurgraad van de bodem, waardoor voedingsstoffen straks beter opgenomen worden. Lees hier meer over kalk strooien in borders en gazon.

2. Bodemverbeteraars en bemesten

Borders voorjaarsklaar maken

borders voorjaarsklaar maken

Voor uw borders gebruikt u een combinatie van bodemverbeteraar Biovin en bodemactivator Terra Fertiel. Hierdoor krijgen de bodem en de planten een flinke oppepper voor een goede groei en bloei. Als u de borders daarna afstrooit met een laagje compost dan zijn uw borders weer helemaal klaar voor het voorjaar!

Gazon voorjaarsklaar maken

gazon voorjaarsklaar maken

Ook de meeste gazons kunnen na de winter wel een goede oppepper gebruiken. Voor het gazon kunt u een combinatie van bodemverbeteraar Biovin en Scotts All Round gazonbemesting toepassen. Dan geniet u straks weer van een prachtig groen en gezond gazon.

Wilt u advies over het voorjaarsklaar maken van uw eigen tuin? Stuur ons dan foto’s op van uw borders of gazon of kom langs in ons tuincentrum. Ook voor andere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.