Gazon bemesten in het najaar. Uw gazon moet in het groeiseizoen regelmatig bemest worden. Maar hoe zit dat in de herfst? Hier vindt u onze tips om uw gazon te bemesten in het najaar.

Gazon bemesten in september

In september moet er meestal nog wekelijks gemaaid worden, daarnaast kan uw gazon nog bemest worden.

Gazon bemesten in oktober

Oktober is een belangrijkste maand voor het gras. In deze tijd zorgt u ervoor dat uw gazon goed de winter doorkomt. Wat kunt u doen?

  • Verticuteer uw gazon als het nodig is.
  • Maai uw gazon deze maand eventueel voor het laatst, op 4-5 centimeter. Het is belangrijk dat u vooral niet te kort maait zo vlak voor de winter.
  • In oktober heeft uw gras ook nog een laatste bemesting nodig om gezond en sterk te blijven. Hiervoor zijn verschillende producten verkrijgbaar, zoals Scotts Pre-Winter bemesting. Dit is een speciale meststof om uw gazon gezond en sterk de winter door te helpen.

gazon bemesten in het najaar

Extra tips

Wat kunt u nog meer doen aan tuinonderhoud in het najaar? Het najaar is het moment om uw tuin goed winterklaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan bomen en struiken snoeien, de tuin bemesten en planten en bomen verplanten.

Heeft u vragen over uw gazon bemesten of het gebruik van Scotts Pre-Winter gazonbemesting? Als groen kenniscentrum willen wij u graag helpen met uw tuin. Kom langs in ons tuincentrum in Balgoij of neem contact op.

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.