Eens écht de bloemetjes buiten zetten op uw balkon? Dan is de rijkbloeiende Fuchsia een aanrader! Die is niet voor niets uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar. Met deze topper op het balkon wordt de zomer van 2015 gegarandeerd één groot feest!

Trendy

Met de Fuchsia zet u dus met gemak het hele balkon van boven tot onder in de witte, roze of paarse bloemen. Met een beetje speelsheid creëert u heel gemakkelijk een vrolijke sfeer.

fuchsia bougainvillaZet ‘m eens in een felgele of knalblauwe kubus of hang ze in felrode draadmanden aan de balkonreling. Dat is helemaal volgens de feestelijke tuintrend ‘The Happy Life’.

En wanneer u de Fuchsia combineert met andere zomerbloeiers als de Mandevilla, Petunia en Bougainvillea krijgt u een nog uitbundiger effect.

Handigheidjes

De Balkonplant van het Jaar is er in verschillende vormen: staand, hangend en op een stammetje. Welke u ook kiest, de Fuchsia kan met gemak bloeien tot ver in het najaar. Het vraagt maar een paar handigheidjes.

De belangrijkste: zet de plant op een plek in de ochtend- of late middagzon en geef regelmatig water. Wanneer u de Fuchsia verwent met wat plantenvoeding en de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, wordt u beloond met veel en heel lang bloemen.

Wist u dat?

  • De Fuchsia dankt haar Nederlandse naam ‘Bellenplant’ aan de vorm van de bloemen.
  • De Fuchsia is heel makkelijk te stekken. U knipt een paar gezonde toppen af en laat ze wortelen in een pot met zaai- en stekgrond.
  • Helemaal in je nopjes met de Fuchsia? Laat de plant in een koele, vorstvrije ruimte overwinteren, bijvoorbeeld in de garage, zolder of kelder.

 

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.