De Buxusmot is helaas weer actief. De lente is begonnen en het wordt weer warmer. De rupsen hebben de winter jammer genoeg overleefd. De oprukkende buxusmot maakt weer veel buxus slachtoffers, dus het is verstandig om tijdig in te grijpen om schade te beperken.

Behandeling Buxusmot

De eerste mini rupsen hebben we op 12 maart j.l. alweer waargenomen. Ze waren vrolijk aan het genieten met de Buxus als lekkernij. Het weer wordt warmer, dus het is nu het moment voor de eerste behandeling. Controleer uw planten en pas de behandeling toe. Bestrijding in een vroeg stadium is het beste.

Hoe herken ik Buxusmot?

buxusmot-jonge-larven-lepona-tuincentrumDe vlinders verschijnen april/mei en zijn wit met een bruine rand. Ze leven 8 dagen. De jonge rupsen zijn gelig en de volgroeide rupsen zijn felgroen. De rupsen richten in korte tijd veel vraatschade aan. Dit is onder andere te herkennen aan dode en aan elkaar gesponnen blaadjes en ‘bladskeletten’. Om verdere verspreiding te voorkomen is het belangrijk om NU ACTIE te ondernemen.

 

Hoe bestrijd ik Buxusmot?buxusmot-blad-lepona

Om Buxusmot te bestrijden gebruikt u een breedwerkende systematische insecticide, waarbij het product 3 weken in de sapstroom blijft. Gedurende deze periode verschijnen geen nieuwe rupsen in de sapstroom. Vroege bestrijding voorkomt veel problemen, maar blijf controleren.

Hoe houd ik mijn Buxus gezond?

De Buxusmot komt voornamelijk op ongezonde buxus. Houdt uw buxus dus gezond en behandel de buxusmot tijdig. Daarna gaan we op weg naar ‘De Gezonde Buxus’ met een combinatie van Natural Green Bladverzorging met Topbuxus.

Kijk op onze webshop voor de juiste producten of kom voor extra persoonlijke informatie naar ons Tuincentrum.

Meer weten?

Op de hoogte blijven van tuintips? Volg ons via Facebook of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.