Bloembollen planten is helemaal niet moeilijk en zorgt voor veel kleur en sfeer in de tuin. Sneeuwklokjes, krokussen, tulpen en narcissen, het zijn allemaal echte vrolijkmakers na een koude winter.

Er zijn bloembollen in allerlei soorten en maten. Het belangrijkste verschil tussen de bloembollen is de bloeitijd. Er zijn bollen die bloeien in het voorjaar en bollen die bloeien in de zomer. Voorjaarsbloeiende bollen zijn narcissen, tulpen, blauwe druifjes, sneeuwklokjes en krokussen. Zomerbloeiende bollen – ook wel knollen genoemd – zijn dahlia’s, anemonen, calla’s, gladiolen en begonia’s.

dahlia-bloembollen-leponaWanneer bloembollen planten?

Zomerbloeiende bollen plant u in het voorjaar, na de laatste nachtvorst tot eind mei. Voorjaarsbloeiende bollen plant u vanaf half september tot ongeveer half december.

Zolang de vorst uitblijft kunt u heel november en december nog bloembollen planten!

Hoe eerder de bloembollen geplant zijn, hoe eerder ze in het voorjaar in bloei komen. Zet de bloembollen niet in de grond als het vriest of als de grond te nat is. De kans is namelijk groot dat ze dan bevriezen en verrotten.

Waar bloembollen planten?

U kunt de bollen en knollen op verschillende manieren planten. In borders, verspreid of in groepjes bij elkaar, in een bloembak of natuurlijk pot. Ook voor binnen zijn ze erg vrolijk. Wij adviseren u graag over leuke combinaties in kleur, hoogteverschillen en bloeitijd.

Hoe planten?

  1. Maak de grond goed los voor u gaat planten.
  2. Maak daarna een gat in de grond. De diepte van het plantage is afhankelijk van de grootte van de bol. U kunt twee tot drie keer de dikte van de bol als diepte aanhouden.
  3. Doe de bollen in het gat en vul aan met grond.

Zoals u ziet is het helemaal niet moeilijk en niet veel werk. En daarvoor krijgt u een vrolijk, kleurrijk en sfeervol resultaat in het voorjaar. Wat zijn uw favoriete bloembollen?

Meer weten over Lepona Tuinarrangeurs: Tuincentrum Wijchen | Tuinadvies | Hoveniers | Tuin winterklaar maken

Stel uw vraag

We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk, max. binnen 5 werkdagen.