Anthurium - 6 verzorgingstips
28 januari 2015 
0 min. leestijd

Anthurium - 6 verzorgingstips

De anthurium, ook wel bekend als de flamingoplant, komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Colombia. De teelt en veredeling vonden voor het eerst plaats in Belgie en Frankrijk. De naam Anthurium komt van ‘anthos’ en ‘aura’, wat bloem en staart betekent. Anthurium staat dus letterlijk voor staartbloem.

Anthurium, voor elk interieur

De Anthurium past in alle interieurs, van klassiek tot modern, en is verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren. De bloem wordt tegenwoordig ook vaak afgesneden en in boeketten en bloemstukken gebruikt.

Anthurium verzorging

De anthurium komt uit het regenwoud en groeit daar in een vochtige omgeving op natte, drassige plekken. De anthurium voelen zich daarom op hun best als de grond gelijkmatig vochtig is.

  • Wat gaatjes onderin de pot zorgen ervoor dat het water gemakkelijk kan weglopen.
  • Verpot anthuriums in het voorjaar als de pot te klein wordt.
  • Kies voor een lichte plek, zonder direct zonlicht.
  • De wateropname is sterk afhankelijk van het jaargetijde. ’s Zomers royaal gieten, ’s winters spaarzaam.
  • Af en toe wat voeding is belangrijk om de plant mooi en gezond te houden.
  • Geef in de winter 6 weken geen voeding, zo wordt de knopvorming gestimuleerd.
Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen